Vse lepši nasmeh atletinje Anite Horvat

atletinja Anita Horvat ima lepši nasmeh - ortodontski aparat Invisalign

Trebanjska športnica leta 2021, atletinja Anita Horvat ima v tem času še en razlog več, da se zadovoljno smeji. K vrsti uspehov, med katere sodita tudi absolutni državni rekord v teku na 400 m in udeležba na olimpijskih igrah v Tokiu, je Anita pripisala novega. Dosegla je težko pričakovani cilj, saj je zaključila ortodontsko zdravljenje pri specialistki ortodontije dr. Karmen Verhovec.

Ortodontska ambulanta ZoboEstetika je Aniti pomagala pri zdravljenju s sistemom Invisalign, ki ga predstavljajo nevidne zobne opornice. Gre za sodoben ortodontski aparat, sestavljen iz niza plastičnih opornic, ki vsaka posebej doda rahel premik zob h končnemu želenemu stanju. Sistem Invisalign ima vrsto prednosti in v mnogih primerih omogoča boljše rezultate, kot klasičen zobni aparat z žicami in nosilci. Ortodontski aparat Invisalign sestavljajo prozorne opornice, ki so komaj vidne, tako da jih sogovornik običajno niti ne opazi. Pacienta ne motijo ter jih lahko v vsakem trenutku vzame iz ust. Kot danes potrdi marsikateri ortodont, je zdravljenje s sistemom Invisalign bolj predvidljivo in kontrolirano, saj ena opornica naredi le cca. 0,2 mm velik premik zoba (več prednosti zobnih aparatov Invisalign).

Ortodontski aparat Invisalign je pohvalila tudi športnica Anita Horvat. Svoje zdravljenje je zaključila v zgolj dveh mesecih, z rezultati pa je zelo zadovoljna.

Dodaj odgovor