Spletno poslovanje družbe ZoboEstetika d.o.o.

Pogoji spletnega poslovanja
Piškotki
Izjava o varstvu osebnih podatkov
Obveščanje po e-pošti – Pojasnila in podrobnosti


Pogoji spletnega poslovanja

Dobrodošli na spletnem mestu www.zoboestetika.si, ki je v lasti podjetja ZoboEstetika, estetsko zobozdravstvo in ortodontija, d.o.o., Gubčeva cesta 41a, 8210 Trebnje (v nadaljevanju ZoboEstetika d.o.o.).
Z uporabo tega spletnega mesta in spletnih strani se strinjate z našimi pogoji spletnega poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, uporabo strani odsvetujemo. Ti pogoji so veljavni na vseh podstraneh spletnega mesta.
ZoboEstetika d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjenem spletnem mestu.

Delovanje spletnega mesta

ZoboEstetika d.o.o. se obvezuje, da je delovanje spletnega mesta v skladu z vso veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije, predvsem z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Dostop do spletnega mesta je praviloma omogočen 24 ur na dan, vsak dan v tednu. Uporabnik spletnega mesta je lahko vsaka oseba, ki kakorkoli uporablja spletno mesto www.zoboestetika.si.

Omejitev odgovornosti

Zaradi razlogov tehnične ali druge narave si družba ZoboEstetika d.o.o. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletnega mesta ali drugače omeji oziroma ustavi delovanje spletnega mesta.
Niti ZoboEstetika d.o.o., niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta, v nobenem primeru ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz obstoja, dostopa, uporabe in/ali nemožnosti uporabe tega spletnega mesta in/ali informacij na tem spletnem mestu ali bi bila v zvezi z njimi, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Vsebina spletnega mesta

ZoboEstetika d.o.o. si bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta prizadevala za pravilnost in ažurnost podatkov objavljenih na spletnih straneh, vendar ne jamči in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo pravilnost in ažurnost. Vsi uporabniki uporabljajo vso vsebino objavljeno na tem spletnem mestu na lastno odgovornost. ZoboEstetika d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.
ZoboEstetika d.o.o. ne preverja vsebine spletnih strani, ki so povezane s tem spletnim mestom in zato ni odgovorna za vsebino katerekoli druge strani, ki je na kakršenkoli način povezana s tem spletnim mestom.

Dolžnosti uporabnika

Uporabnik je pri uporabi spletnega mesta www.zoboestetika.si dolžan predvsem:

 • spoštovati vse veljavne predpise, ki urejajo uporabo tega spletnega mesta,
 • uporabljati spletno mesto na način, ki ne povzroča škode ali kakršnihkoli drugih nevšečnosti (preobremenitve, preprečitve dostopa, prenašanja virusov idr.) tako na spletnem mestu, programski ter strojni opremi, družbi ZoboEstetika d.o.o., kot tudi ostalim uporabnikom spletnega mesta in tretjim osebam,
 • se vzdržati ravnanj, ki spodbujajo rasno, politično in versko nestrpnost, diskriminirajo na podlagi narodnostne pripadnosti ali spolne usmerjenosti,
 • se ne posluževati sovražnega govora, uporabe groženj, poniževalnega, opolzkega načina izražanja,
 • spletno mesto uporabljati v lastne namene, pri tem je prepovedano kakršnokoli razmnoževanje, spreminjanje, prenašanje, prodajanje, oddajanje vsebin na katerih imajo pravice tretje osebe ali kakršnokoli drugačno kršenje pravic drugih oseb,
 • spoštovati varstvo osebnih podatkov drugih uporabnikov.

ZoboEstetika d.o.o. si pridržuje pravico, da v primeru nespoštovanja zgornjih določb ali kakršnihkoli drugih kršitev uporabi vsa zakonita sredstva, ki so ji na voljo za čimprejšnjo odstranitev nastalih posledic. Ob tem uporabnika opozarja, da lahko v primeru utemeljenega suma zlorabe oziroma možnosti zlorabe uporabniku omeji ali popolnoma onemogoči dostop do spletnega mesta, zavrne dodelitev uporabniškega imena in/ali zahteva povrnitev nastale škode ter stroškov.
Z registracijo na spletnem mestu, s sodelovanjem v nagradni igri ali z izpolnitvijo drugih obrazcev na spletnem mestu se uporabnik strinja, da mu sme družba ZoboEstetika d.o.o. na njegov elektronski naslov pošiljati redna ali občasna elektronska obvestila oziroma druga morebitna izredna sporočila.

Uporabniške vsebine

ZoboEstetika d.o.o. uporabniku na spletnem mestu www.zoboestetika.si omogoča podajanje komentarjev, mnenj, nalaganje fotografij in video vsebin. Za te aktivnosti je potrebna predhodna registracija. Poleg tega lahko uporabniki izpolnjujejo obrazce in sodelujejo v nagradnih igrah.
Z registracijo in izpolnjevanjem drugih obrazcev se v bazo prenesejo podatki. ZoboEstetika d.o.o. se zavezuje, da bo s posredovanimi osebnimi podatki ravnala v skladu z veljavno zakonodajo.
Družba ZoboEstetika d.o.o. ni odgovorna za uporabniške vsebine na spletnem mestu. Za njih v celoti pravno odgovarja uporabnik, tako nasproti družbi ZoboEstetika d.o.o., kot tudi nasproti tretjim osebam. Ob tem si družba ZoboEstetika d.o.o. pridržuje pravico brisanja, premikanja ali urejanja uporabniških vsebin, ki so kakorkoli nesprejemljive za objavo.

Varovanje osebnih podatkov

ZoboEstetika d.o.o. se zavezuje varovati podatke pravnih oseb in osebne podatke fizičnih oseb, ki nam jih posredujete. Da bi skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa Pravilnik o ukrepih in postopkih za zavarovanje osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Avtorske pravice

ZoboEstetika d.o.o. je na podlagi določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsemi na tem spletnem mestu objavljenimi vsebinami v najširšem pomenu (besedila, slike, fotografije, skice, načrti, avdio-video posnetki). Brez pisnega dovoljenja ZoboEstetike d.o.o. je prepovedano vsakršno kopiranje, prepisovanje, ponovno objavljanje ali drugačno razširjanje vsebin v komercialne namene. Vsebine objavljene na tem spletnem mestu se lahko reproducirajo le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah ali drugih pravicah. Za blagovne in storitvene znamke, ki se pojavljajo na tem spletnem mestu ima ZoboEstetika d.o.o. pravico do njihove uporabe.
Obvestila in privolitve o objavi fotografij s strani avtorjev, slikanih oseb ali lastnikov fotografiranih predmetov so pri fotografiranju izdana ustno. V primeru, da ne želite objave slike, pošljite dopis na elektronski naslov info@ZoboEstetika.si.
Uporabnik se s posredovanjem vsebin na spletno mesto zavezuje, da ima na teh vsebinah avtorskopravna upravičenja in da ne obstaja tretja oseba, ki bi lahko uveljavljala kakršnekoli pravice iz tega naslova.
S posredovanjem lastnih vsebin uporabnik spletnega mesta na družbo ZoboEstetika d.o.o. brezplačno, neomejeno in izključno prenaša materialna avtorskopravna upravičenja, vse za namene delovanja spletnega mesta.
Uporabnik tako glede na predhodno navedeno med drugim na družbo ZoboEstetika d.o.o. prenaša naslednje avtorske pravice:

 • pravico reproduciranja,
 • pravico javnega prikazovanja in predvajanja,
 • pravico do neomejenega javnega prenašanja vsebin in vsakega drugega podobnega izkoriščanja z vso sedanjo in prihodnjo predvajalno tehniko ter pravico dajanja na voljo javnosti,
 • pravico do predelave vsebin v kakšno koli drugo obliko,
 • pravico do izdelave kopij ter
 • vse ostale za namen delovanja spletnega mesta potrebne materialne avtorske pravice.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več – kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (prijava na obvestila, izpolnjevanje obrazcev, komentiranje na spletnih straneh), omogočajo remarketing, pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Zakaj in katere podatke zbiramo s piškotki?

Z uporabo piškotkov ZoboEstetika d.o.o. zbira različne Tehnične informacije o napravah in programski opremi. Zbiramo jih zaradi zagotavljanja pravilnega, kakovostnega in jezikovno ustreznega prikaza spletnih strani in drugih vsebin. Uporabljamo jih tudi za remarketing. Informacije o prikazanih straneh zbiramo za potrebe analitike, ki nam omogoča izboljševanje vsebin in uporabniških izkušenj. Obiskovalca zgolj z uporabo teh podatkov ni mogoče enolično identificirati.
Z uporabo piškotkov zbiramo različne podatke obiskovalcev spletnih strani. Sem sodijo informacije o napravi (vrsta, znamka in tip), operacijskem sistemu (vrsta in verzija), spletnem brskalniku (vrsta in verzija), nastavitvah zaslona (npr. resolucija), jezikovnih nastavitvah, prikazanih spletnih straneh.
Poleg zgoraj navedenih podatkov, ki jih zbiramo z uporabo piškotkov, za registrirane nosilce oziroma skrbnike uporabniških računov zbiramo tudi njihove IP naslove ter podatke o lokacijah oziroma vstopnih točkah dostopa do interneta. Te podatke se zbira za potrebe identifikacije uporabnika.

Spletno mesto vsebuje naslednje piškotke:

 • __utma
 • _ga
 • _gat
 • _gid
 • datr
 • icegram_campaign_shown_xxxx
 • viewed_cookie_policy
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_xxxxx
 • wordpress_xxxxx

Izjava o varstvu osebnih podatkov

S ciljem čim boljšega zadovoljevanja vaših želja in zagotavljanja želenih storitev in izdelkov lahko v okviru spletnega poslovanja ZoboEstetika d.o.o. od vas pridobi nekatere osebne podatke. Gre za podatke, ki se nanašajo na vas osebno in omogočajo vašo neposredno ali posredno identifikacijo, kot so ime, priimek, telefonska številka, e-naslov in naslov.

Zakaj zbiramo osebne podatke

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za naslednje namene:

 • opravljanje storitev, ki jih ponujamo na spletni strani (dostop do posameznih podatkov in storitev, ki so na voljo registriranim uporabnikom, npr. komentiranje spletnih vsebin, pregledovanje varovanih strani idr.),
 • izboljševanje informiranja, ki se nanaša na zobozdravstvo,
 • obveščanje o storitvah in ponudbah ter pošiljanje različnega promocijskega gradiva,
 • segmentiranje,
 • statistično obdelavo podatkov,
 • izvajanje različnih akcij, dogodkov in promocijskih ponudb.

Za omenjene namene lahko ZoboEstetika d.o.o. omogoči ali preda osebne podatke poslovnim partnerjem, s katerimi sodeluje pri izvajanju zgoraj omenjenih aktivnosti (npr. PoliTRON, internet marketing, d.o.o., Podjetniško svetovanje, Marjan Papež s.p. ali drugi izvajalci marketinških aktivnosti, spletnih storitev in storitev obdelave podatkov), pod pogoji, ki so skladni z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov. Omenjeni poslovni partnerji bodo zavezani vaše osebne podatke uporabljati zgolj v zgoraj naštete namene in se ravnati v skladu z aktualno zakonodajo in politiko uporabe in zaščite osebnih podatkov.

Kako zbiramo osebne podatke

Vaše osebne podatke zbiramo na različne načine in v različnem obsegu prek različnih kanalov kontaktiranja. Najpogosteje se vaši osebni podatki zbirajo:

 • ob registraciji na e-poštna obvestila (za prejem vsebin se mora uporabnik registrirati),
 • ob registraciji na spletnem mestu (za dostop do nekaterih vsebin se mora uporabnik registrirati),
 • pri izvedbi nagradnih iger in raznih promocijskih akcij (za sodelovanje mora uporabnik dati podatke, ki se nanašajo na osebne podatke),
 • ob izvedbi vprašalnikov (zbiramo lahko različne podatke, ki se nanašajo na vaše preference).

Podatke, ki jih zberemo prek različnih komunikacijskih kanalov, lahko združimo s podatki, ki jih navedete podjetju ZoboEstetika d.o.o. v drugih primerih. Npr. osebne podatke, ki jih zaupate v zgoraj navedenih primerih, lahko za poenostavitev sistemov upravljanja s podatki naših strank ZoboEstetika d.o.o. združi in shrani z drugimi obstoječimi podatkovnimi zbirkami.

Upoštevamo vaše želje

Zbrane osebne podatke lahko shranimo v različne podatkovne zbirke. ZoboEstetika d.o.o. si prizadeva upoštevati želje, s ciljem čim bolj dosledne obdelave vaših podatkov. Če ste iz kakršnegakoli razloga nepravilno naslovljeni ali prejmete nepravilne podatke, se lahko obrnete na nas. Pravilne podatke lahko pošljete tudi na spodaj navedeni poštni ali e-poštni naslov ter s tem odpravite nepravilnosti.

Izjeme za razkritje osebnih podatkov

Brez vaše privolitve ne bomo vaših osebnih podatkov razkrili nobeni tretji osebi razen v nadaljevanju naštetih primerih.
Osebni podatki se lahko razkrije tretji osebi, kadar to zahteva izvajanja storitev, ki jih želite koristiti. Pri izvajanju različnih aktivnosti, kot so na primer pošiljanje e-pošte in navadne pošte, zagotavljanje marketinških storitev, dejavnost spletne statistike, dostavljanje pošiljk in podobno, ZoboEstetika d.o.o. sodeluje z drugimi podjetji. Ta podjetja imajo lahko dostop do osebnih podatkov, ki so potrebni za izvajanje omenjenih aktivnosti, ne smejo pa jih uporabljati v nobene druge namene. Podatke morajo obdelovati v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi o varovanju osebnih podatkov.
Osebne podatke se lahko razkrije tretji osebi za potrebe omogočanja skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih nosi ZoboEstetika d.o.o.
Če se osebne podatke razkrije tretji osebi za potrebe omogočanja zagotavljanja storitev za, v imenu ali v smeri podjetja ZoboEstetika d.o.o., bomo storili vse, da bo tretja oseba ravnala z osebnimi podatki v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Ti prejemniki bodo:

 • osebne podatke uporabljali izključno za dovoljene namene,
 • pridobivali in obdelovali osebne podatke samo pod pogojem, da bodo ščitili osebne podatke pred nepooblaščeno uporabo ter sprejeli podobno strogo politiko in pogoje za zaščito ter uporabo osebnih podatkov in ravnali v skladu z njo,
 • strogo izpolnjevali pripadajoče zakone.

Anonimnih in splošnih podatkov (vključno s “splošnimi” statistikami), po katerih vas ni mogoče identificirati, se ne upošteva pri uporabi, obdelovanju, razkrivanju, prenosu in drugih omejitvah uporabe osebnih podatkov.

Zaščita zbranih podatkov

Vaše osebne podatke si prizadevamo varovati v skladu z Zakonom o osebnih podatkih. Pri tem uporabljamo različne varnostne tehnologije in postopke ter previdnostne ukrepe, s katerimi pomagamo zaščititi osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali spremembami in nezakonitim uničevanjem.
Vaše podatke ščitimo tako, da:

 1. varujemo prostore, opremo in sistemsko programsko opremo, vključno z vhodno-izhodnimi enotami,
 2. varujemo aplikativno programsko opremo za obdelovanje osebnih podatkov,
 3. preprečujemo nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih,
 4. zagotavljamo učinkovito blokiranje, uničenje, izbris ali anonimiziranje osebnih podatkov,
 5. dostop do osebnih podatkov imajo samo osebe, ki obdelujejo osebne podatke in osebe, ki so pred tem podpisale izjavo o varovanju osebnih podatkov.

V primeru, da so osebni podatki potrebni za vstop v splet in njegovo uporabo, vam odsvetujemo uporabo trivialnih imen in gesel za prijavljanje. Geslo naj bo “kompleksno” – sestavljeno iz črk in številk. Priporočamo vam, da varnostno geslo, ki ga uporabljate za dostop do naših spletnih strani, pri katerih sta za prijavo potrebni uporabniško ime in geslo, slednje občasno spremenite ter ga ne razkrivate drugim osebam. Za uporabo gesel ste odgovorni izključno vi kot uporabnik.

Dostop do vaših osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki ste jih zaupali podjetju ZoboEstetika d.o.o., do njihovega popravljanja in brisanja ter prepovedi njihove obdelave.
Če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke, nam lahko pišete na spodaj navedeni naslov ali e-poštni naslov. Zaradi zaščite zasebnosti se boste morali identificirati, da bomo lahko v podatkovni zbirki našli vaše podatke. Svoje podatke lahko urejate in spreminjate tudi preko spletne strani, do kater dostopate s povezavo, ki jo prejmete po e-pošti.
Če to zahtevate, vam lahko pošljemo pojasnilo v zvezi z obdelovanjem vaših osebnih podatkov in potrdilo, da so bile – če je to potrebno – o vaši zahtevi po informacijah, spremembah ali izbrisu obveščene vse pomembne stranke.
Če nočete več prejemati e-poštnih obvestil, ponudb in/ali najnovejših informacij o izdelkih in storitvah, nam to lahko sporočite tudi na spodaj naveden naslov ali e-poštni naslov. Če za informiranje in navezovanje stikov z ZoboEstetika d.o.o. uporabljate več kot en e-poštni naslov, vam priporočamo, da se odjavite od vseh e-poštnih računov, ki jih uporabljate in na katere nočete prejemati sporočil.
Če se vaši osebni podatki spremenijo (e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah po e-pošti ali nam pišete na spodaj navedeni naslov.

ZoboEstetika, estetsko zobozdravstvo in ortodontija, d.o.o.
Gubčeva cesta 41a, 8210 Trebnje
T: 07 / 30 444 77
www.ZoboEstetika.si
info@ZoboEstetika.si