Avtomatska zobna ščetka

Amabrush je prva, popolnoma avtomatska zobna ščetka na svetu. Naprava naenkrat ščetka celotno zobovje in čiščenje opravi v zgolj desetih sekundah. Vse, kar mora uporabnik storiti je, da jo vstavi v usta, pritisne gumb ter počaka nekaj trenutkov.

Avtomatska zobna ščetka Amabrush
Avtomatska zobna ščetka Amabrush
Avtomatska zobna ščetka Amabrush

 
Amabrush sestavlja več komponent, (1) ustni del, (2) držalo, (3) kapsule z zobno pasto in (4) polnilna postaja.

Element, ki ga vstavimo v usta, ima na obeh straneh tridimenzionalno razporejene ščetine. Vgrajene ima mikro kanale, po katerih se zobna pasta prenaša na zobe. Izdelan je iz antibakterijskega silikona, ki uničuje bakterije. Ustni element je fleksibilen in dovolj mehak, da prepreči poškodbe dlesni, a po drugi strani dovolj močan, da očisti zobe. Ob krtačenju zob so ščetine nagnjene pod kotom 45° glede na rob dlesni, s čimer se simulira basovo tehniko ščetkanja zob, ki jo priporoča marsikateri zobozdravnik ali ustni higienik. Trdota ščetin je primerljiva z mehkimi ščetinami pri zobnih ščetkah. To zagotavlja varnejšo ščetkanje in zmanjšuje tveganje za poškodbe dlesni. Ustni element je izdelan zgolj v eni velikosti, saj se zaradi fleksibilnega materiala prilagodi različno velikim čeljustim odraslih ljudi. Očisti se ga preprosto z izpiranjem, podobno kot zobno ščetko. Podobno kot običajne zobne ščetke je treba tudi ustni element avtomatske zobne ščetke zamenjati vsakih 3 do 6 mesecev (cena ustnika – 6 €).

Avtomatska zobna ščetka Amabrush - Ustni del

Držalo vključuje vso kompleksno tehnologijo. Ustvarja močne vibracije za oscilacijo ščetin in čiščenje zob. Na podlagi algoritma se ustvarja različne vibracije, ki omogočajo usklajeno gibanje ščetin. Ker se istočasno čisti vse zobe, je čiščenje zob končano že v 10 sekundah. Ne glede na kratek čas čiščenja krtačka po vsaki ploskvi zob potujejo večkrat, kot pri običajnem čiščenju zob z navadno zobno ščetko. Izračunali so, da je povprečno trajanje čiščenja posamezne zobne ploskve tudi do 8x daljše, med tem ko je celotno trajanje čiščenja zob do 12-krat krajše, kot pri čiščenju z navadno zobno ščetko. Mehanizem v držalu speni in dovaja ustrezno količino zobne paste na zobe. Baterija v držalu omogoča do 28 čiščenj, potem pa jo je treba priključiti na polnilno postajo. Držalo vsebuje tudi nizko- energijski brezžični polnilni modul (QI) za polnjenje z brezžičnim polnilcem za telefon. Magnetni konektor omogoča hitro in enostavno menjavo ustnih elementov tako, da lahko isto držalo brez težav uporablja več ljudi.

Avtomatska zobna ščetka Amabrush - Držalo

Kapsule z zobno pasto ob čiščenju avtomatsko dovajajo ustrezno količino zobne paste. Enostavno jih vstavimo v držalo ter jih lahko hitro in preprosto zamenjamo. Ena kapsula zadostuje za približno mesec dni (cena 3 €). Na voljo so tri različice zobne paste (odobrene s strani FDA), Extra Fresh (modra), belilna (bela) in za občutljive zobe (roza – brez fluorida). Zobna pasta je bolj tekoča od običajnih zobnih past. Amabrush omogoča, da kapsulo napolnimo s svojo zobno pasto ali zobno pasto nanesemo direktno na ustni element.

Avtomatska zobna ščetka Amabrush - Zobna pasta

Amabrush avtomatska zobna ščetka je trenutno (september 2017) v fazi priprave proizvodnje. Na trg pride predvidoma v decembru 2017. V enomesečni kampanji na Kickstarter-ju jo je 26.832 podpornikov podprlo s skupaj skoraj 3,2 mio € zagonskega kapitala.


ščetkanje zob čiščenje zob umivanje zob dobra zobna krtačka ščetka mehka trda zobna krtača dober ustni higienik zobozdravnik najboljša zobna krema zobna pasta

Dodaj odgovor