Neboleče odstranjevanje zobnih oblog z aparatom Air-Flow Handy Perio

Zobne obloge imajo številne negativne učinke na zdravje zob in dlesni, kot tudi na celotno zdravje človeka. Zato je odstranjevanje zobnih oblog prvi in nujni korak pri ohranjanju našega zdravja. Zobozdravnik ali ustni higienik mora trde in mehke zobne obloge temeljito odstraniti. To ni vedno enostavno in lahko, za marsikaterega pacienta pa je tudi dokaj neprijetno. Zato zobozdravniki in ustni higieniki poleg ostale specialne opreme za čiščenje zobnega kamna vse pogosteje uporabljajo tudi aparat za peskanje Air-Flow Handy Perio.

Aparat Air-Flow Handy Perio je namenjen za odstranjevanje zobnih oblog nad in pod dlesnijo. Z njim lahko ob uporabi specialnega prahu, zraka in vode pod pritiskom enostavno in temeljito odstranimo zobni plak. Omogoča tudi temeljito čiščenje globokih obzobnih žepkov vse do globine 10 mm pod robom dlesni. Čiščenje zob ali zobnih vsadkov ne povzroča nelagodja ali bolečin.
Pomemben učinek peskanja zob so bolj beli zobje. Po čiščenju oblog z Air-Flow aparatom so zobje čisti, brez zobnih oblog in zabarvanosti zaradi kave ali kajenja. Tako zobje delujejo bolj belo ne da bi se za to poslužili dražjih in bolj invazivnih posegov, kot so beljenje zob ali namestitev zobnih lusk.
S peskanjem lažje očistimo težje dostopna mesta. Zobe, ki stojijo tesno skupaj, predele ob ortodontskem aparatu in druga težje dostopna mesta je težko očistiti z gumijastimi nastavki in polirno pasto, s katerimi zobozdravniki in ustni higieniki običajno odstranjujejo zobne obloge in trdovratne madeže. S peskalnikom težje dostopna mesta očistimo tudi do 50 odstotkov hitreje.
Zobozdravnik ali ustni higienik lahko aparat Air-Flow Handy Perio uporabi tudi pred lepljenjem ortodontskih nosilcev, z njim očisti implantate ali odstrani zobne obloge in madeže iz griznih ploskev zadnjih zob s ciljem izboljšanja adhezije zobnih zalitij.
Končno poliranje in fluorizacija zobnih površin zmanjšujeta nadaljnje kopičenje oblog in kamna, seveda pod pogojem, da tudi sami primerno skrbimo za ustno higieno.

Peskanje zob | Neboleče odstranjevanje zobnih oblog z aparatom Air-Flow Handy Perio
Peskanje zob | Neboleče odstranjevanje zobnih oblog z aparatom Air-Flow Handy Perio
Peskanje zob | Neboleče odstranjevanje zobnih oblog z aparatom Air-Flow Handy Perio

Dodaj odgovor